• Humorens mangfoldighed; mentalt kurbad med humor som åndens solskin – også i modvind

Et farverigt portræt af humorens mangfoldighed og forskellighed, om humor som kompetence, om livsmod og langsomhed, om kunsten at skynde sig langsomt for at nå at blive hurtigt færdig. Hvordan kan kreativ langsomhed bekæmpe stress med omtanke, livsglæde og humor? Hvordan kan positiv tænkning ændre mismod til livsmod. Hvilke nye rigdomsbegreber gemmer der sig i de moderne sundheds- og lykke-teorier sammen med flow- og kreativitetsmodeller?  Foredraget fornyer og forynger dit livssyn!

  • Poesi til livsmod i modvind 

Livsrejsens og skyggens betydning set i lyset af  filosofi, kunst og religion. Om livsglædens og smertens filosofi. Om modgangens betydning, sorgens og smertens gave.

Hvorfor kaste lys på skyggen, vreden og den knuste barndoms visdom? Hvordan kan man lære at lade masken falde og begynde rejsen hjem til et ægte jeg? Mellem Las Vegas og Bethlehem på vej til Ithaka! Om himlen, havet og humoren. Med eksempler fra H.C. Andersens eventyr “Skyggen”, Victor Borges liv, terapeuter som John Bradshaw, Debbie Ford, kognitiv terapi, positiv tænkning og lykkeforskning. At kunne rumme sit liv, finde sig selv og sin mening og befri sit indre sårede barn. At lappe på sorgen med ord, så livsmodet vokser og gror.

  • Langsomhedens visdom; bliv millionær på fri tid; tidsforståelse, sygdom og livsstil

Nu er tid ikke længere penge. Nu er tid vigtigere end penge. Tidens største problem er – tiden. Vi lever i en tid uden tid, og det bliver man utidig af. Hvordan kan vi få et liv med tid til livet, ja, blive millionærer på fri tid? Langsomhed er en ny global modkultur til højnelse af livsglæde, eftertænksomhed, fællesskab, humor og visdom. Langsomhedsfilosofien handler om, at vi skal være reflektive, hvis vi vil være effektive. Vi må gå fra hurtigere og billigere til langsommere og bedre og forstå, at det er ikke for lidt tid, vi har, men for meget tid, vi ikke bruger rigtig. Hvordan bekæmper vi stress med omtanke, humor og livglæde? Ved at få tre gear i vores gearkasse: Quick, slow, flow! Børn tænker ikke på den tid, som er gået, eller den tid, som kommer. De nyder øjeblikket. Men når vi voksne presser vor tidsforståelse ned over børn og glemmer, at tid er liv, så bliver børn syge. På grund af mangel på nærvær bliver de i stigende grad stressede og opmærksomhedskrævende. Stress rammer bredt og koster det danske samfund 10 milliarder om året, og mindst en million danskere er direkte eller indirekte ramt af stress. Slow food, travel slow og citta slow handler om at opmærksomhed og nærvær vinder stadig mere frem som en ny livsstil.

  • Humor og kristendom

Find livsglæden, det gode humør og visdommen i hverdagen. Positiv tænkning og fordybelse kan ændre mismod til livsmod, også når sorg og smerte er på spil.  Fordybelse er nødvendig for at forstå kristendommen, og humoren er nødvendig for at indsmelte tilgivelsens ånd i mennesket. Om humor som åndens solskin og svømmebæltet, der giver opdrift på livets hav. Om humor som en elastik af solidaritet og tilgivelse. Selvom livet ikke er lutter lagkage, så er livsglæden sorgløs klar. Sigtet med foredraget er at vise de rige muligheder, der med udgangspunkt i positiv tænkning kan ændre mismod til livsmod i et kreativt og farverigt liv. Om fordybelsens nødvendighed og poetiske ord om sorg og smerte, om smil og lykke.

  • Glædesdepoter; lad livet tage farve og blive sjovere

Livet er en fest, og du er inviteret. Kom som du er og gå hjem, som den klovn, du ikke vidste, du var. Selv om livet ikke er lutter lagkage, så er livsglæden sorgløs og klar. Du kan ændre din virkelighed ved at ændre holdninger. Du kan ikke ændre din fortid, men du kan ændre din måde at opleve den på. Ved at tage andre briller på, ser verden anderledes ud. Der er rige muligheder i positiv tænkning. Hvilke muligheder gemmer sig i sundheds-, wellness- og lykketeorier sammen med flow-, kompetence- og kreativitetsmodeller?

  • Humorens mange ansigter

Fra hospitalsklovne til humor i ledelse. Fra humorterapi til humor som konfliktløser og medicin. Fra vitser til satire, fra sort humor til tør humor, fra ironi til galgenhumor. Kan humor læres? Foredraget er et åndeligt klø-pulver fra humorens Robin Hood, der stjæler fra de vittige og gir’ til de kedelige.