Det formelle

Mag.art. i filosofi, Kbh. 1977. Undervisning på universitet, gymnasieskoler, sygeplejerskeskoler, i sundhedssektoren, på folkeuniversitet, aftenskoler, forvaltningshøjskolen og et utal af landets højskoler. Freelance foredragsholder i erhvervsliv, kommuner, ministerier, arbejdspladser, børnehaver, skoler, Ældresagen, fremtidsforskning, idræts-, natur- og friluftslivs-forskning og sejlervisdom.

En humorens Robin Hood

Jeg er kendt som et legende menneske, og det er sikkert og vist, at jeg har været marmorkugle-konge og zenbuddhistisk fodboldspiller, jeg har været på klovnekursus og oplever mig selv som en poetisk klovn, filosofisk humorist eller humoristisk filosof, en åndelig sørøver og verdensvandrer med inspiration fra mange kulturer. Jeg er blevet kaldt “en humorens Robin Hood, der stjæler fra de vittige og gir’ til de kedelige”, en filosofisk Dario Fo, ordgøgler med verbalt boblebad, glødende idealist med særinteresse for social nytænkning, økologi, natursyn og spiritualitet – og så beundrer jeg gamle flyvemaskiner og træskibe.

Vil man tænde, må man brænde

Overskriften er – også – titlen på en bog, jeg har skrevet. Og brænder; det gør jeg: For fortælling og foredrag med åndrig humor, som ikke er plat. Det skal være sjovt og seriøst på samme tid, og så skal der være noget at le ad og noget at tænke over. Når det både er sjovt og seriøst, så bliver det også sundt. Jeg brænder for det elegante-, pikante-, brilliante-  og diamant-lignende i den gode pointe og det dybe og eftertænksomme med poesien som sjælens drømmerude. Jeg brænder for sund galskab, et helligt stænk af vanvid, og at der altid skal være en dør åben for kætteriet. De frelste står ikke til at redde. Jeg kan godt lide, når man tager sit arbejde højtideligt, men selv er uhøjtidelig. Jeg brænder for at fortælle om barndommens og ungdommens oversete kvaliteter, om at finde sin indre klovn, om visdommen i hverdagen og om livsmod i modvind. Om at kaste lys på skyggen, så smerten slipper sit greb, om at blive forsonet med sin fortid og sine tab, og samtidig huske, at hver dag har sin glæde. Jeg brænder for at opfinde nye ord som mentalt kurbad, kognitiv fitness, åndelig jiu jitsu, neuromuskulær fleksibilitetstræning og økologisk samba.

Drivkraften ligger i..

at mine foredrag, bøger og drivtømmerkunst kan medvirke til at forløse menneskers potentialer; alle de skjulte ressourcer og muligheder, som får livet til at blomstre. Der er ingen have uden gartner, og sjælen blomstrer ikke uden poesi, filosofi og fordybelse. Jeg vil vække menneskers sans for livets storhed og skønhed og give inspiration, så livet bliver en farverig palet.

.. at vække forundring, tvivl og tavshed, spørgsmål og svar, og at forandring og for-ankring fryder – også i fortællingen om mænd og kvinder; om kærlighedens svære og skønne kunst – og at mænd og kvinder er hinanden suverænt overlegne.

.. og frem  og -tiden

Kan vi sammen vække til en ny ansvarlighed i forhold til fremtiden ved at gribe den og vælge det gode liv? Vi, der er tidens børn, har brug for en ny tidskultur. For tidens største udfordring til os alle er at gøre tiden fri. Fri tid giver mening og bevarer livsgnisten tændt og virksom som drivkraft.

Drømme sætter vores dagsorden; virkeligheden er altings prøve. Ilden er ånden i hverdagens virke. Så er der noget at stå op til.